TOP

Lichaam&Geest

Als ik sport voel ik me soepel, sterk en vrij. Bewegen is een manier om de wereld om je heen te vergeten en helemaal op te gaan in het moment. Toch voelt sport voor mij als trans persoon soms oncomfortabel. In welke kleedkamer of bij welk team hoor ik thuis? Waar zijn alle trans en non-binaire mensen die geen olympische

Freddie Lian sprak met een van de oprichters van Treat it Queer, een stichting die zich inzet voor inclusieve gezondheidszorg, om te praten over hun missie.

Door beeldende therapie te integreren in het tattoeageproces en de nadruk te leggen op het bieden van een zo comfortabel mogelijke ervaring, probeert Loek met zijn tattooshop een safe space te bieden voor iedereen.

Ondanks al het werk dat ik had gestopt in het helen van mijn relatie met mijn lichaam, had ik niet door dat de lichaamsdysmorfie en geïnternaliseerde vetfobie hadden verborgen wat ik diep van binnen daadwerkelijk haatte aan mijn lichaam.

Binnen een tijdspanne van ongeveer een jaar heb ik drie coming outs de kast uitgemieperd: ik bleek queer, ik heb ASS en ik ben non-binair.

Voordat ik bij het Amsterdam UMC mijn transitietraject startte, was bij mij vastgesteld dat ik een vorm van autisme heb. Zowel in de trans mannen groep die ik begon te bezoeken als in social media groepen, ontmoette ik veel mensen die dezelfde 'dubbele diagnose' droegen. Mijn vragen hierover heb ik afgevuurd op twee wetenschappelijke experts op dit gebied.

Voor sommige transmannen is het heel simpel: ze willen nooit meer ongesteld worden en hebben niet de wens om ooit een genetisch eigen kind te krijgen.

Sinds de wereldwijde media aandacht voor dit gegeven zijn er veel meer trans mannen zwanger geworden en toch rust er nog steeds een taboe op. Ik praat met vier trans mannen over hun afwegingen wat betreft hun kinderwens.