TOP

Relaties

Gevoelige kanten van mezelf die achter slot en grendel lagen, liet ik aan het licht komen om geliefkoosd en bewonderd te worden. Zowel verbaal als non verbaal. Ik hoefde weinig uit te leggen en dat was een verademing. Dit gevoel ervaarde ik als non-binair trans masc persoon toen ik met een ander trans persoon begon te daten.

De meeste van mijn vrienden worden gewoon bij hun eigen naam genoemd, maar bij mij gebeurt er iets vreemds: mensen spreken me aan met wat ze denken dat mijn naam is, of ze noemen me hoe zij me willen noemen.

Lang had hij uitgekeken naar de dag dat hij meerderjarig zou zijn en geen toestemming meer nodig had van zijn ouders bij allerlei zaken. Hij hield het ternauwernood uit in zijn gezinssituatie en was steevast van plan zodra het kon zijn eigen pad te kiezen. 'Ze hebben weleens tegen me gezegd dat 'transgenders' de doodstraf verdienen.'

'Ze noemen me ‘Mama Barb’. Het is altijd volle bak hier in huis. Er komen dagelijks lhbtiq+-vrienden van mijn kinderen over de vloer. Ze komen ook wel eens wanneer mijn kinderen niet thuis zijn, om te praten met mij.'

Ik durf te beweren dat ik gemakkelijk voor een cis vrouw door kan gaan, waardoor een date met een cis hetero man scoren voor mij niet bovengemiddeld moeilijk is. Een betrouwbare man vinden die op zoek is naar een langdurige relatie, dát is pas een uitdaging. Waarom? Ik wou dat ik het antwoord daarop wist!

'Een van de personen die mijn transitie het meest intens meemaken, en die persoonlijk mee-ontwikkelen in dit proces, is absoluut mijn moeder.'

Transman Bappie (29) en cisvrouw Jamilla (26) zijn zeven jaar samen. Een dubbelinterview over hun liefdesrelatie en de impact van Bappie's transitie daarop.

Ryan (non binair trans) en David (cis) zijn een gelukkig paar en inmiddels ouders van een genetisch eigen kind. Op de weg hiernaartoe deelden zij in een briefwisseling hun gedachten en gevoelens met elkaar, en met ons.