TOP

Magazine

TRANS magazine printeditie komt terug! Dit jaar komt de vijfde editie van het magazine uit, en dit zal in het teken staan van het thema ‘voorbij trans’.

Voorbij Trans

In de media staan om de haverklap uitgebreide opiniestukken en achtergrondartikelen over medische transities en zorgwachtlijsten. De focus op onze medische dossiers en fysieke gelaat drukt ons in hokjes die het onmogelijk maken om te laten zien dat wij zoveel meer zijn, zoveel meer kunnen. Trans mensen hebben – surprise surprise – echte levens, met talenten, hobby’s, vrienden en geluk. We zijn zoveel meer dan alleen een identiteit. Laten we dat nu maar eens flink in het zonnetje zetten.

Dit magazine zal dus in het teken staan van álles dat verder kijkt dan puur een genderidentiteit. Het doel met dit magazine is om te laten zien wat er allemaal aan talent in onze gemeenschap te vinden is. Schrijf jij fictieverhalen? Poëzie? Ben je fotograaf en heb jij een idee voor een mooie kunstserie die we echt niet kunnen missen? Wil jij iemand interviewen, of heb jij een andere invulling wanneer je denkt aan ‘voorbij trans’?
Stuur dan uiterlijk zondag 30 april jouw pitch in naar info@transmagazine.nl. We zijn op zoek naar een brede invulling van het thema in zowel taal, contentvorm als onderwerpen. Schroom dus zeker niet om creatief over het thema na te denken. Hier kan je meer lezen over wat wij in ieder geval in een pitch willen zien.

Een keer per jaar komt TRANS uit op papier: een dik blad vol persoonlijke verhalen, interviews, essays, fotoseries en meer. Nederlandstalig.

Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum Spui
Spui 14-16
1012 XA Amsterdam
020-5141460
Savannah Bay
Telingstraat 13
3512 GV Utrecht
030-2314410
Binnenkort meer boekhandels in NL