TOP

Kijken&Luisteren

Maandelijkse strip door Joris Bas Backer - Over hoe stigma's op de loer kunnen liggen

Maandelijkse strip door Joris Bas Backer. September

Maandelijkse strip door Joris Bas Backer. Augustus

Met de videoserie TRANS CINEMA 101 wil filmmaker An films ontdekken en bespreken die authentiek, waardevol en betekenisvol zijn voor de transgemeenschap. Bekijk hier Aflevering 1, over de film Paris is Burning.

Stel je prangende vragen over trans zijn aan transmannen Bappie en Jason, op het nieuwe transgender Youtube-kanaal Kutmannen. Zij geven openhartige en verrassende antwoorden.

In de korte documentaire Anders is het nieuwe Normaal laat Evan Hobers zien hoe mensen die transgender zijn en mensen die zich identificeren met het geboortegeslacht (cis-gender) niet compleet het tegenovergestelde hoeven te zijn.

Maandelijkse strip door Joris Bas Backer - Een oogopslag van een voorbijganger kan veel zeggen en met je doen.

Maandelijkse strip door Joris Bas Backer. Altijd weer een verrassing wat er gebeurt, zodra je je huis verlaat..

Maandelijkse strip door Joris Bas Backer - Hoe een creatieve blokkade kan leiden tot serieuze zelfbeschouwing.

Maandelijkse strip door Joris Bas Backer - Als je met hormonen begint zijn er veranderingen die je verwacht, en ook die je geheel verrassen.

Maandelijkse strip door Joris Bas Backer - Vol goede moed een covid-vaccinatie gaan halen en dan overvallen worden door stress

Wanneer includeer je een object in een tentoonstelling over trans erfgoed en wanneer niet? Een video-interview met curator, schrijver, historicus Alex Bakker.