TOP

Seksualiteit

Gevoelige kanten van mezelf die achter slot en grendel lagen, liet ik aan het licht komen om geliefkoosd en bewonderd te worden. Zowel verbaal als non verbaal. Ik hoefde weinig uit te leggen en dat was een verademing. Dit gevoel ervaarde ik als non-binair trans masc persoon toen ik met een ander trans persoon begon te daten.

Zoals zoveel trans mensen leefde ik voornamelijk in mijn hoofd, en was ik me alleen in de sportschool bewust van mijn lichaam. Dus omdat ik meer een denker was dan een voeler, leek het me logisch dat ik niet die drang had om mijn lichaam iets te laten doen met andere lichamen.

'Ooit was ik een gepassioneerd sekswerker en nu ben ik de trotse eigenaar van een hondentrimsalon in Amsterdam.' Nayra vertelt over haar geschiedenis: van werken op straat in de '80-er jaren in Madrid, tot aan haar recente carriereswitch.

Lisa is sinds een kleine vijf jaar ‘Lisa’ na een huwelijk van meer dan dertig jaar in de rol van man. In chUrch voelt ze zich thuis en geniet zij van alle aandacht die zij krijgt. Lisa bezoekt ook weleens de speelruimtes in de club. Als ik haar vraag wat zij verstaat onder een safe space, zegt Lisa dat die

Seks is een interessante uitdaging voor transpersonen die in fysieke transitie gaan, want er verandert lichamelijk van alles. Hierdoor valt er veel nieuws te ontdekken. Seksspeeltjes bijvoorbeeld!

Wanneer vertel je een date over je geslachtsoperatie? Moet je nu wel of niet op je Tinder- of Grindrprofiel vermelden dat je trans bent? Zes ervaringsdeskundigen over transzijn en daten.

Toen Aleisha 23 jaar werd, begon ze met werken in de prostitutie in Rio de Janeiro. Een jaar eerder was ze met haar transitie begonnen. Ze kon geen ander werk krijgen.