TOP

Sextoys voor micropenissen en neo-vagina’s

Sextoys voor micropenissen en neo-vagina’s

Transgender en seksspeeltjes — illustraties Jamilla Grannetia

Seks is een interessante uitdaging voor transpersonen die in fysieke transitie gaan, want er verandert lichamelijk van alles. Bij transmannen stijgt de testosteronspiegel, en daarmee neemt het libido meestal toe. Bij transvrouwen gaat de testosteronspiegel omlaag, maar dat betekent niet altijd minder zin in seks. Want als je lekkerder in je vel zit, is seks vaak fijner. Voor velen gaat er een nieuwe wereld open, waarin van alles te ontdekken valt. Seksspeeltjes bijvoorbeeld!
Transman Raph beschrijft zijn eerste ervaring met een sekspeeltje, transvrouw Alice licht een tipje van de sluier op van haar uitgebreide ervaring met verschillende toys.
Raph- 27 jaar - Transitie 3 jaar geleden - Biseksueel

Masturberen kan voor transmannen een uitdaging zijn. In mijn geval wordt het de laatste tijd lastiger om geconfronteerd te worden met het enige deel van mijn lichaam dat nog vrouwelijk voelt: mijn vagina.

Ik gebruik nu ongeveer drie jaar testosteron: een leuk hormonaal goedje dat niet alleen het libido laat groeien, maar ook de clitoris. Die krijgt de vorm van een micropenis. Bij mij hield die groei na ongeveer twee centimeter op. De toename in omvang geeft me het gevoel dat mijn geslachtsdeel ergens tussen mannelijk en vrouwelijk in zit. Het nadeel van de gegroeide clitoris is dat die mijn zelf-aangeleerde masturbatietechniek door de war heeft geschopt. Maar de gegroeide clitoris brengt ook nieuwe masturbatiemogelijkheden, dus een mooie gelegenheid om eens op ontdekkingsreis te gaan.

Voorheen had ik het gevoel als transman in een niemandsland te zitten tussen mannen en vrouwen in. Veel sex toys voor mannen passen mij niet, en de toys voor vrouwen vind ik als transman niet leuk, omdat ze een vrouwelijke seksbeleving teweegbrengen. Gelukkig zijn er enkele seksspeeltjes specifiek voor transmannen.

Ontworpen voor een geslachtsdeel van pinkformaat

Ik ben vooral geïnteresseerd in de speeltjes van Buck Angel, de transman die naam heeft gemaakt als pornoacteur. Tegenwoordig is hij activist en schrijver, en… hij heeft een eigen reeks sex toys op de markt gebracht, speciaal ontwikkeld voor de anatomie van een transman. In de seksshop Mister B valt mijn oog op de Kiss-X, de opvolger van de Buck-Off. De vorm van de Buck-Off heeft wel iets weg van een deurstop die ik ooit bij de Action heb gezien. Het speeltje past in je handpalm en bestaat uit een zacht soort siliconen: SilaSkin. De binnenkant is hol en geribbeld, zodat het speeltje om je clitoris of kleine penis blijft zitten. Door het heen- en weer te bewegen en door wat te knijpen kun je je ermee aftrekken. Voor optimaal plezier van dit specifieke speeltje heb je een penis van een duim groot nodig: de omvang van Buck Angels eigen geslachtsdeel. De Buck-Off sluit er dan strak op aan en geeft een zuigeffect. Maar als de minipenis niet zo groot is, zit de Buck-Off te los. Na feedback van gebruikers die het speeltje maar niks vonden, heeft Buck een nieuwe variant op de markt gebracht: de Kiss-X. Die is meer geschikt voor een geslachtsdeel van het formaat van een pink. Ik besloot deze te kopen en kon niet wachten om het speeltje daarna thuis uit te proberen.

De oogrollende orgasmes blijven uit

Thuis haal ik het speeltje uit de verpakking, breng er wat glijmiddel in aan en ga op bed liggen. Het enthousiasme zorgt al voor een kleine erectie, waardoor het makkelijk wordt het speeltje om mijn minipenis heen te schuiven. De eerste twee minuten met de Kiss-X gaan prima. Ik voel de ribbels en zit enthousiast te bewegen en te knijpen. Ik word er wel opgewonden van, maar na de eerste minuten begint het een beetje ongemakkelijk te worden. Door het glijmiddel glibbert het speeltje alle kanten op, en de geilheid houdt geen stand. Het slurpende geluid dat het glijmiddel in de Kiss-X maakt, is voor mij een extra afknapper. Na enkele minuten verschillende posities te proberen, komt het goede gevoel niet terug. De extatische sensatie en de oogrollende orgasmes die ik had verwacht, blijven uit.

Na die eerste poging probeer ik het nog een aantal keer, maar steeds met hetzelfde resultaat: het begint leuk, maar na wat onhandig gefriemel eindigt het altijd met een handmatige finish zonder seksspeeltje. Daardoor heeft de Kiss-X niet het gewenste effect van buffer tussen mij en mijn geslachtsdeel. Het brengt er juist meer aandacht naartoe, omdat ik steeds moet kijken of ik nog goed aan het richten ben. Dat is moeilijker dan het eerst lijkt. Bovendien is het niet goed mogelijk het met je onderbroek aan te gebruiken, omdat het glijmiddel je ondergoed vies maakt. Als je dat niet wilt, moet je de Kiss-X naakt gebruiken, en die gedwongen naaktheid maakt het voor mij niet prettiger.

De hele ervaring is voor mij een redelijke teleurstelling geworden, omdat de Kiss-X niet goed werkte. Maar voor degenen bij wie hij wel werkt, moet het vast een geweldig speeltje zijn, die de dysforische gevoelens tijdens de masturbatie op afstand houdt. Ik zal nog even verder moeten zoeken naar iets wat beter bevalt. Maar er zijn vervelendere dingen om te onderzoeken, en als er dan ook nog een speeltje is dat wél voor me werkt, wordt het alleen maar leuker.

Alice - 49 jaar - Transitie: 10 jaar geleden - Biseksueel

Vóór mijn transitie had ik een keurig bestaan met een vrouw als partner en zonder uitbundig seksleven. Vlak voor mijn scheiding en transitie lag dat vrijwel helemaal stil. Na mijn transitie veranderde dat. Ik heb nu meerdere bedpartners en ben heel tevreden over een fijn en gevarieerd seksleven. Ik doe aan BDSM:Bondage, Dominantie, Sado Masochisme. Binnen zo’n BDSM-relatie is één persoon de dominant en de andere de onderdanige.

Veel transvrouwen hebben een neovagina, die ze diep en breed moeten houden door te dilateren. Je brengt dan een kunststof penis naar binnen. Maar het kan ook door te penetreren tijdens de seks. Een belangrijk verschil met de vagina van een cisvrouw is de diepte: die van een transvrouw is minder diep. De mijne is veertien centimeter.

Natuurlijk hoeven seks en masturbatie niet met seksspeeltjes, maar die kunnen het extra leuk maken. Ik heb een behoorlijk voorraadje, waarvan ik een groot aantal bij Mail & Female koop. Ik ga ook naar andere seksshops in en buiten Amsterdam, in Berlijn bijvoorbeeld.

Ik denk dat transvrouwen de meeste speeltjes kunnen gebruiken die ook voor cisvrouwen geschikt zijn. Er is dus volgens mij geen behoefte aan speeltjes speciaal voor transvrouwen. Alleen de maat kan een probleem zijn. De speeltjes waar mijn sekspartners mee aankomen zijn wel eens te groot.

Ik heb een vibrator die de vorm van een echte penis heeft, gemaakt van siliconen, met bloedvaten en een voorhuid. Omdat hij behoorlijk groot is, moet ik echt opgewonden zijn voordat die ‘erin’ past.

sextoys transgender dildo

Koffertje met speeltjes

Voor de BDSM heb ik een koffertje met allerlei seksspeeltjes, waaronder opblaasbare dildo’s en butt plugs, maar die gebruik ik niet voor mezelf.

In Berlijn heb ik laatst balletjes gekocht die heen en weer gaan. Die zitten aan een touwtje. Je brengt ze in je vagina naar binnen. Binnenin zit iets wat gaat bewegen als je ze schudt. Als je ermee loopt, geeft het schuivende gewicht in de balletjes een soort trilling.

Ik heb ook nog zo’n staafmixer: een grote vibrator. Die heeft wel tien standen, maar standje twee is al heftig genoeg.

Het lekkerste vind ik een speeltje dat je om je vinger kan schuiven. Het is iets groter dan drie vingerkootjes en trilt. Als je hem over je lichaam heen beweegt, geeft dat een lekker gevoel.

Afstandsbediening

Op dit moment zoek ik een eitje dat je in je vagina kunt inbrengen. Dat lijkt me heel spannend. Ik heb er al een, maar die bedien je met een afstandsbediening, dus daarvoor moet iemand in mijn buurt zijn die hem kan bedienen. Maar het eitje dat ik nu zoek, kun je met je telefoon verbinden. Het is mogelijk hem met een app te laten trillen. Als een andere persoon die app ook heeft en als ik die persoon toestemming heb gegeven, kan die vanaf iedere willekeurige plek het eitje aan- en uitzetten.

Mijn transitie betekende voor mij een enorme verrijking van mijn seksleven, waarbij het gebruik van seksspeeltjes tot nu toe erg leuk is geweest. Ik geniet van alle speeltjes die ik heb en blijf openstaan voor nieuwe ervaringen.