TOP

Lees

Als ik sport voel ik me soepel, sterk en vrij. Bewegen is een manier om de wereld om je heen te vergeten en helemaal op te gaan in het moment. Toch voelt sport voor mij als trans persoon soms oncomfortabel. In welke kleedkamer of bij welk team hoor ik thuis? Waar zijn alle trans en non-binaire mensen die geen olympische

Gevoelige kanten van mezelf die achter slot en grendel lagen, liet ik aan het licht komen om geliefkoosd en bewonderd te worden. Zowel verbaal als non verbaal. Ik hoefde weinig uit te leggen en dat was een verademing. Dit gevoel ervaarde ik als non-binair trans masc persoon toen ik met een ander trans persoon begon te daten.

Wat doe jij als een heteronormatief persoon je uitnodigt voor hun babyshower of genderreveal feestje? Hoofdredacteur Kris van der Voorn ging na een uitnodiging voor een babyshower een innerlijke strijd tegemoet waarin liefde en normen tegenover elkaar stonden.

Freddie Lian sprak met een van de oprichters van Treat it Queer, een stichting die zich inzet voor inclusieve gezondheidszorg, om te praten over hun missie.

Wanneer Dante een telefoonbericht opent, wordt zijn ochtendroutine ruw verstoord door het filmpje dat hem is opgestuurd.

Op dit moment is Becoming Ovartaci in het Cobra-museum te zien. Het is de eerste overzichtstentoonstelling van Ovartaci’s schilderijen, tekeningen, sculpturen en poppen in Nederland, met veel werken uit privécollecties die nooit eerder vertoond zijn. In bijna al het werk van Ovartaci worden mensen, dingen, dieren met elkaar verbonden en versmolten. Perspectief is niet altijd wat het lijkt. En Ovartaci

In januari publiceerde docent Laurens Buijs een opiniestuk in Folia, een aan de universiteit gerelateerd tijdschrift. In dit opiniestuk noemt hij non-binariteit een lege hype. Sindsdien heeft hij zijn platform als sociaal wetenschapper herhaaldelijk gebruikt om hatelijke opmerkingen tegen non-binaire personen te publiceren. De non-binaire gemeenschap van de Universiteit van Amsterdam besloot zich uit te spreken en te pleiten om

In deze fotoserie geeft The Clintess, een model, zangeres en influencer uit Malta, een kijkje in haar transitie als inspiratie en educatie voor anderen.

Met zijn vriendin tegen zich aan zat Dante onder een boom te genieten van een mooie herfstdag. Hij was net een gedicht aan het schrijven op zijn smartphone, toen er een berichtje op het beeldscherm verscheen van een onbekend nummer.

Binnen spirituelere benaderingen verschuift de visie vaak van ‘ik ben’ naar ‘ik heb’ een lichaam. Wat betekent dat voor de ervaring van leven met dit lichaam?

'We zijn begonnen met de Trans Pride in 2014, daar zagen we dat kunst heel erg verbindt en dat gedurende ons negen dagen tellende programma steeds meer creatieve mensen uit hun schulp kropen'.

Dit is voor veel trans mensen een lastige vraag. Ik ga langs bij Kai (37), Roos (20), Max (23) en Mika (31) en luister naar hun verhalen.