TOP

Colofon

Sinds 2003 woon ik in Berlijn en sinds 2012 samen met mijn zoontje. Daarover maakte ik samen met Nettmann het stripboek Familienjuwelen. Mijn eerste graphic novel, Küsse für Jet, is een coming-of-gender-verhaal dat zich afspeelt eind jaren negentig.
View Posts →
Als schrijver voor TRANS pas ik de ervaringen toe die ik heb opgedaan als trans vrouw van Mexicaanse afkomst, net zoals ik dat dagelijks doe wanneer ik opkom voor biculturele transmigranten en vluchtelingen in Nederland.
View Posts →
(zij/haar) Transfeminist, anti-facist, Braziliaanse Nederlander, Latina, Pride ambassadeur, voorvechter van een wereld zonder transfobie.
View Posts →
(hen/hun) Jan is transgender en non-binair. Hen schrijft artikelen, maakt illustraties, en werkt aan de boekenpodcast Trans Libris. In hun vrije tijd houdt Jan van lezen, gamen, en hun kat lastigvallen met eindeloze knuffels.
View Posts →
(hij/hem) Robert Witte is schrijver, redacteur en geeft schrijfcursussen. Hij houd ervan om mensen aan het denken te zetten en in beweging te krijgen. 'Je kunt zaken vanuit je eigen standpunt bekijken maar het wordt een stuk interessanter als je eens een andere positie inneemt.'
View Posts →
In deze nieuwe rubriek laat historicus Alex Bakker zijn licht schijnen op de geschiedenis van transpersonen in Nederland aan de hand van objecten, foto’s, beelden en verhalen.
View Posts →
Alex Kain was van 2017 tot 2019 redacteur en ambassadeur voor TRANS magazine.
View Posts →
(zij/haar) Nour Anne is op haar vijfendertigste vanuit Koeweit naar Nederland gevlucht en ging hier binnen no time aan de slag als lhbtiq+-voorlichter op scholen en als teamlid van Trans United. Ze houdt van schrijven, fotograferen, dansen, creatieve dingen doen.
View Posts →
(hij/hem) Micha heeft een transgender achtergrond en is low-key genderqueer. Bij daglicht vertaalt hij commerciele teksten, maar in het holst van de nacht werkt hij aan een nieuwe roman. Of staat hij in de keuken. Of consumeert hij media via LCD-schermen van 5 tot 55 inch. Meestal in het gezelschap van 1 á 2 katten.
View Posts →
(hen/hun) Mars studeert antropologie met een focus op gender en combineert zo hun passies: schrijven, aandacht vragen voor genderdiversiteit, en lezen over alles wat queer is. Hen maakt content en is de drijvende kracht achter het social media team.
View Posts →
(hij/hem & hen/hun) Als redacteur houdt Max zich graag bezig met relaties, hoe dichtbij kunnen en mogen mensen bij elkaar komen. In het social media team zorgt hij voor de planning. Max heeft een grote liefde voor boeken en katten en werkt in het dagelijks leven in de geestelijke gezondheidszorg.
View Posts →
(zij/haar) Tammie studeert Filosofie, Rechten en Europese Studies aan de universiteit van Amsterdam, en is ben klaar om deze kennis in de praktijk te brengen. Voor TRANS magazine doe ik graag maatschappelijke en politieke analyses van trans identiteit en schrijf ik daarover artikelen met een persoonlijk en activistisch tintje.
View Posts →
(hij/hem & hen/hun) An is een filmmaker en fotograaf met een achtergrond in antropologie en media studies. Voor Trans Magazine maakt hij foto’s, videos en artikelen. In hun vrije tijd houdt An van koken, kleren maken en karate.
View Posts →
(hij/hem/hen) Als schrijver en editor voor TRANS kan ik de inspiratie die mijn transitie mij brengt goed benutten. Behalve in schrijven stop ik mijn creativiteit ook in het bedenken van reizen, spelletjes en leuke dingen doen.
View Posts →
(hij/hem) Schrijver en creative.
View Posts →
(hen/hun) Als internationaal Gender, Seksualiteit en Migratiestudent heeft Simon stage bij ons gelopen, in de rol van redacteur en in het social media team. 'Gender is ingewikkeld, rommelig en mooi en mijn stage bij TRANS heeft me de kans gegeven dat te omarmen'. Hen is inmiddels afgestudeerd in New York.
View Posts →
(hij/hem) Thomas studeert aan de Vertaalacademie in Maastricht en is schrijver en vertaler binnen TRANS magazine team. Behalve hiermee meer schrijf- en vertaalervaring op te doen, hoopt hij hiermee bij te dragen aan minder onwetendheid over trans personen. Thomas is gepassioneerd over spelling en grammatica (in het bijzonder het verbeteren van anderen), voetbal en hardlopen.
View Posts →
Denise verzorgt eindredactie binnen het team. Ze draagt graag haar steentje bij om alle schrijvers op weg te helpen naar de beste versie van hun artikel. Naast haar werk bij een vertaalbureau speelt ze graag bordspellen, kijkt ze voetbal en is ze regelmatig in de boulderhal te vinden.
View Posts →
(hij/hem) Ik zie mezelf als een Europese burger, niet gebonden aan een bepaalde cultuur of geslacht. Ik ben een grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar met een achtergrond in textiel. Als TRANS teammember help ik met het bouwen van een sterke visuele representatie.
View Posts →
Bappie (hij/hem) was onze designer van 2017 tot en met 2020: samen met Jamilla gaf hij vorm aan de tweede en derde editie van het jaarlijkse print magazine.
View Posts →
Diana heeft in Brazilie grafische vormgeving gestudeerd en heeft daarbij een passie voor het schrijven van artikelen. Ze maakt zowel deel uit van het Design Team als het Editorial Team.
View Posts →