Mag dit wel van God?

Geboren worden in een streng christelijk gezin, of je jeugd op een katholieke school doorbrengen: hoe groot is de impact daarvan op je zelfbeeld als transgender? Dave – zelf nog steeds worstelend met vragen rondom zijn geloof en transzijn – interviewt drie ervaringsdeskundigen, onder wie een theoloog.

What a Genderful World!

Wandelend door deze tentoonstelling, ontdek ik meer over de betekenis van gender en over de uitingsvormen ervan in verschillende culturen: Samoaanse fa’afafines, Albanese burneshas, Zapoteekse muxes, Native American two-spirit mensen, en Zuidoost-Aziatische hijra’s komen voorbij.

‘Kunst maken werkt helend’

In deze podcast aflevering een gesprek met kunstacademie student en activist Charly: Non-binair transgender kunstenaar in Groningen. Over het collectief als de ideale leef- en werkvorm voor kunstenaars en het gematigde klimaat op de kunstacademie.

Female husbands & Sworn virgins

Zolang ik me kan herinneren, heb ik een fascinatie voor andere culturen. Toen ik ontdekte dat ik transgender was, begon ik me af te vragen hoe trans zijn er in andere culturen uitzag. In samenlevingen waar geen medische interventie mogelijk is bijvoorbeeld.