TOP

Videoserie over trans representatie in film

Videoserie over trans representatie in film

Mijn naam is An en ik identificeer me als trans man. Ik ben Nederlander en filmmaker en heb een beetje een obsessie met queer-films.

Met mijn TRANS CINEMA 101-serie wil ik films ontdekken en bespreken die authentiek, waardevol en betekenisvol zijn voor de transgemeenschap. Maar wanneer hoort een film thuis in de archieven van transcinema, of op de stapel waardeloze representaties? Dat hangt af van wie je het vraagt! Daarom vind ik het belangrijk om hier te vermelden dat de films die ik bespreek en prijs, films kunnen zijn die jij juist niet leuk vond, of andersom.

In deze eerste aflevering bespreek ik Paris is Burning.

Wat is jouw mening over Paris is Burning? Laat het ons weten in de reacties hieronder!