TOP

PRIDE MAAND MET TRANS MAGAZINE

PRIDE MAAND MET TRANS MAGAZINE

There is Pride in Rest: een serie prikkelarme avonden voor de trans en gender diverse community en haar allies, als onderdeel van het Queer & Pride Amsterdam programma.

TRANS magazine, in samenwerking met Tugela85 en het Bob Angelo Fonds, organiseert tijdens Queer & Pride Amsterdam 2023 een serie prikkelarme avonden die speciaal gericht zijn op de gender diverse gemeenschap en haar allies. 

‘Where do the quiet gays go?’ vroeg Hannah Gadsby zich al in 2018 af in haar comedy show ‘Nanette’. Hiermee doelt zij op haar afkeer voor de drukte rondom het vieren van pride: te grote, te drukke en te luidruchtige dansfeesten en andere evenementen die voor veel introverte of neurodiverse queers helemaal niet als een leuke manier worden gezien om pride te vieren.

Dit jaar zorgt TRANS magazine voor 3 prikkelvrije avonden voor de groep gender diverse personen en allies die op zoek zijn naar een avond om hun pride te vieren zonder luide muziek en grote drukte. Avonden in een gezellige en comfortabele lounge, met rustige gesprekken, goede boeken, alcoholvrije drankjes, snacks en silent disco koptelefoons. Een groep vrijwilligers houdt de rust in de gaten en zorgt ervoor dat het een fijne en veilige omgeving is om in alle rust jouw eigen pride feestje te kunnen vieren.

Op de laatste avond, vrijdag 28 juli, tussen 20.00 en 21.00 uur, sluiten we de prikkelvrije pride af met een gesprek over de toekomst van TRANS magazine en hoe we de trans community beter kunnen verenigen. Ook zal ons nieuwe bestuur daar officieel het stokje overnemen en nemen we afscheid van het oude bestuur.

Alle mensen van genoemde doelgroep, die om diverse redenen niet naar luide en drukke feestjes willen of kunnen gaan, maar wel graag in de Pride week met elkaar willen zijn, zijn van harte welkom! Neem je favoriete boek mee, houd eventuele fidget toys op zak, en kom samen met ons Pride vieren.

Wanneer: maandag 24 juli, woensdag 26 juli en vrijdag 28 juli 2023 19:00-22:00

Waar: de Blauwe zaal, Tugelaweg 85, 1091 VN Amsterdam-Oost

Kosten: gratis event (donaties zijn welkom), drankjes kosten 1 euro per stuk

Maximaal 35 mensen per avond om de rust te bewaren, vol = vol