TOP

Verhaal pitchen

Het is mogelijk om een verhaal in te dienen voor TRANS magazine. Heb je (een idee voor) een verhaal in tekst of beeld, dan kun je dit bij ons pitchen.

Voordat je dit doet, is het volgende belangrijk om te weten:

  • TRANS magazine wordt gemaakt door mensen die onze thema‚Äôs van binnenuit kennen.
  • Persoonlijke ervaring en persoonlijk onderzoek liggen bijna altijd ten grondslag aan een verhaal.
  • TRANS magazine wil diversiteit en inclusiviteit vieren, door deze als norm te hanteren bij de samenstelling van de onderwerpen en in het beeldgebruik.
  • Een verhaal moet toevoegen aan de verhalen die wij reeds hebben gepubliceerd.

Thema’s waarover TRANS magazine publiceert zijn genderidentiteit, seksualiteit, relaties, kunst, cultuur en religie, maatschappij en politiek.

Een pitch is een samenvatting van het verhaal. Het bevat een beschrijving van het onderwerp en van het doel van het (beeld-)verhaal. Je geeft ook aan welke bronnen je raadpleegt. Je maakt duidelijk wat de structuur van je (beeld-)verhaal zal zijn. De feiten waarop je onderwerp gebaseerd is moeten gecheckt zijn; een mening moet goed onderbouwd zijn; een stelling moet ‘hout snijden’. Ook een persoonlijk concept moet goed onderzocht zijn.

Naast de samenvatting van het (beeld-)verhaal, schrijf je een korte introductie over jezelf. Wat drijft jou om dit verhaal te maken, waarom kies je voor TRANS magazine, en waarom ben jij de juiste persoon om dit verhaal te vertellen?

Als jouw pitch is geselecteerd voor het redactieproces, vragen we je om een draft (een ruwe versie van je verhaal) in te dienen.

Graag ontvangen we de pitch voor jouw (beeld-)verhaal via info@transmagazine.nl !