Representatie op het witte doek

We zien onszelf graag op het scherm. We zien graag dat verhalen van mensen zoals wij op een zinvolle manier naar ons teruggekaatst worden. Het helpt ons onszelf te kunnen identificeren, legitimeren en bekrachtigen. Maar voor transgender personen zoals ik waren die filmische representaties meestal nogal problematisch en bestendigden ze schadelijke stijlfiguren en stereotypen.

Gelukkig worden er steeds meer films gemaakt die de levens van transgenders op een meer authentieke en passende manier weergeven. Het is die verzameling films die ik wil ontdekken en bespreken in mijn aankomende webserie, en ik zou graag jouw input ontvangen!

Heb jij een favoriete film of acteur / regisseur die niet mag ontbreken, laat het me weten door een mail te sturen naar awsmid@hotmail.com.