Over ons

TRANS is een onafhankelijk jaarblad en online magazine over genderidentiteit, opgericht 10 september 2016

 

“TRANS wordt gemaakt door transpersonen die zich willen inzetten voor een grotere maatschappelijke bewustwording over genderdiversiteit.

Meike van der Lippe

Beginnende mediamakers vormen samen met professionals de redactie van TRANS magazine. Het productieproces van zowel het papieren blad als dit online platform is een educatief project van Stichting INCLUSIEF. Het is leren door te doen. Schrijvers, journalisten, fotografen, filmmakers, hoofdredacteuren en marketeers uit het netwerk van stichting INCLUSIEF geven exclusieve ‘talks’ aan de TRANS redactie. Deelname aan het project is een manier om ervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Als redacteur diep je onderwerpen uit vanuit je persoonlijke nieuwsgierigheid. Je doet research, interviews en schrijft. TRANS magazine werkt ook met gastschrijvers, -filmmakers en beeldend kunstenaars.

Als lezer van TRANS kijk je door andere ogen naar politieke kwesties, maatschappelijke ontwikkelingen, persoonlijke worstelingen en bevrijdingen die te maken hebben met hoe wij omgaan met genderidentiteit.

Wil je meewerken aan TRANS magazine? Neem Contact met ons op!”

Meike van der Lippe

 


Redactie

Hoofdredactie Meike van der Lippe Eindredactie Gabriël Bos
Redactie Nour Anne Abdullah, Chris Jacobovicz, Dave, Alex Kain, Jules van Leyden, Jolien Licorne, Micha Meinderts, Noah Oijnhausen, Alejandra Ortiz, Thomas, Robert Witte Stagiaires Arielle Kligman, Megan Woods Design Bappie Kortram, Jamilla Grannetia Fotografie Jasmine de Vries Illustraties Chris Jacobovicz, Ted van Koelen, Lee Teng Poh

 

 

 

 

Netwerk

Redacties die hun kennis hebben gedeeld met deelnemers aan de projecten van Stichting INCLUSIEF:


Musea die betrokken zijn bij projecten van Stichting INCLUSIEF:

Adverteren of sponsoren