TRANS onderweg naar 60.000 jongeren

archiveNo Comments

You Are Here:TRANS onderweg naar 60.000 jongeren

Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (2017) blijkt dat 75% van de transgender jongeren met psychische problemen loopt en ook dat 70% van de professionals (onderwijs, zorg) niet weet te signaleren en niet doorverwijst. Bij leraren ontstaat vaak (pas) de eerste interesse in genderdiversiteit, omdat zij een transleerling in de klas hebben.

Het is dan ook ons streven om TRANS magazine in omgevingen waar de kennis over transgender personen nog tekort schiet, maar deze wel zeer relevant is (zoals in het onderwijs, onder huisartsen en bij de politie) aan te bieden.

Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Wij zijn dan ook superblij nu te kunnen melden dat TRANS magazine op vrijdag 8 december 2017 bij ruim 60.000 Nederlandse jongeren in het voortgezet onderwijs (en hun mentoren) in beeld komt…!

Dit is te danken aan een bijzonder vrijwilligersproject: de Paarse Vrijdag Krant. Een initiatief van Maarten Moeijes en Bas Hageman. Deze toonaangevende en educatieve krant over seksuele diversiteit wordt afgenomen door ruim 180 scholen door het hele land, en gebruikt in de lessen rond Paarse Vrijdag. Elk pakket kranten is aangevuld met TRANS magazines, met een begeleidende brief  voor de ontvangende mentor, zorgcoördinator of GSA.

         Bas en Maarten bij de drukkerBas en Maarten bij de rollende pers van de PVK 2017

http://www.paarsevrijdagkrant.nl

About the author:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top