Deelnemers TRANS magazineproject gezocht!

Identificeer jij je als trans* en wil je je graag inzetten voor
– het vergroten van de kennis en bewustwording over genderdiversiteit in de samenleving?
– een positieve en genuanceerde beeldvorming over trans* personen in de media?

En vooral: herkenning bieden aan andere trans* personen?

Meld je aan voor deelname aan het 5 maanden durende, educatieve journalistieke project, waarin we een vervolg op TRANS magazine nr. 1 gaan maken. Dit wordt zowel een online magazine als een papieren blad.

Projectlocatie: Amsterdam          Looptijd: januari – juni 2018

Voor meer info en aanmelding:

Meike van der Lippe, info@inclusiefmedia.nl

Info-avond 18 december 19:30-21:30 uur, OBA Centrale bibliotheek Oosterdok, Amsterdam

 

TRANS onderweg naar 60.000 jongeren

Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (2017) blijkt dat 75% van de transgender jongeren met psychische problemen loopt en ook dat 70% van de professionals (onderwijs, zorg) niet weet te signaleren en niet doorverwijst. Bij leraren ontstaat vaak (pas) de eerste interesse in genderdiversiteit, omdat zij een transleerling in de klas hebben.

Het is dan ook ons streven om TRANS magazine in omgevingen waar de kennis over transgender personen nog tekort schiet, maar deze wel zeer relevant is (zoals in het onderwijs, onder huisartsen en bij de politie) aan te bieden.

Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Wij zijn dan ook superblij nu te kunnen melden dat TRANS magazine op vrijdag 8 december 2017 bij ruim 60.000 Nederlandse jongeren in het voortgezet onderwijs (en hun mentoren) in beeld komt…!

Dit is te danken aan een bijzonder vrijwilligersproject: de Paarse Vrijdag Krant. Een initiatief van Maarten Moeijes en Bas Hageman. Deze toonaangevende en educatieve krant over seksuele diversiteit wordt afgenomen door ruim 180 scholen door het hele land, en gebruikt in de lessen rond Paarse Vrijdag. Elk pakket kranten is aangevuld met TRANS magazines, met een begeleidende brief  voor de ontvangende mentor, zorgcoördinator of GSA.

         Bas en Maarten bij de drukkerBas en Maarten bij de rollende pers van de PVK 2017

http://www.paarsevrijdagkrant.nl

Door het land!

Bij de nationale Transgender Gedenkdag (20 november) die dit jaar in Zwolle plaatsvindt, wordt TRANS magazine na de ceremonie en toespraken uitgedeeld aan de aanwezigen door het COC Zwolle .

In 2017 organiseren ‘s-Hertogenbosch, Oss en de regio Noordoost-Brabant het Roze Jaar. Het COC Noordoost Brabant verspreidt TRANS magazine. Mandy Sieben van dit COC organiseert op 5 november GENDERBLENDER NL.

TRANS magazine ligt ook in de wachtkamer van de genderpoli  van het Universitair Medisch Centrum Groningen en bij JONX: deze Gender Poli biedt diagnostiek en behandeling aan jongeren tot 23 jaar met genderdysforie en hun ouders.

Bij het COC Rotterdam is TRANS magazine ook enthousiast ontvangen en kun je het lezen in het COC transcafe op de Schiedamsesingel.

In Utrecht wordt TRANS magazine regelmatig verkocht in boekwinkel Savannah Bay!

En last but not least: in de wachtkamer bij het genderteam van het VUmc in Amsterdam wordt TRANS magazine gratis aangeboden.

 

 

 

TRANS magazine online te koop

 

Klik op de cover hierboven en koop TRANS magazine in de webwinkel van Athenaeum Boekhandel!

TRANS magazine in de boekhandels

 

In A m s t e r d a  m verkrijgbaar bij:

Athenaeum

Spui 14-16

Roeterstraat 41

Scheltema

Rokin 9

De Plantage Boekhandel

Overtoom 8

The American Book Center

 

Spui 12

 

Java Bookshop

Javastraat 145

Island Boekholt                                                                   

Westerstraat 15

Stedelijk Museum

Museumplein 10

Amsterdam Museum 

Kalverstraat 92                                                                                    

 

In U t r e c h t  verkrijgbaar bij:

Savannah Bay 

 Telingstraat 13

 

TRANS magazine te koop tijdens Pride Amsterdam

Woensdag 3 augustus tijdens Pride Oost, Javaplein 

Dinsdag 1 augustus in The Shakespeare Club (COC), Amsterdam Museum

Maandag 31 juli in The Generator na debat ‘ T binnen de LHBT’

Zondag 30 juli in The Generator bij Opening TransPride

Zaterdag 29 juli op de Rainbow Market, Pride Park

Lancering TRANS magazine tijdens openingsavond TransPride

Op zondag 30 juli 2017 rond 18:00 uur, tijdens de feestelijke opening van de TransPride in The Generator, lanceren wij TRANS magazine: het Nederlandse tijdschrift gemaakt door, voor en over transgender personen. Dit tijdschrift over genderidentiteit is tot stand gekomen in een educatief project, waarbij amateurjournalisten begeleid worden door mediaprofessionals. Het is een initiatief van TransAmsterdam en Stichting Inclusief.

Het honderd pagina’s tellende tijdschrift bevat interviews met bekende en minder bekende transgender personen, essays, reportages, columns en besteedt aandacht aan kunst en cultuur. Het blad is in eerste instantie gericht op mensen die zelf transgender zijn maar is zeker ook bestemd voor niet-transgenders die interesse hebben in dit onderwerp.

Op dinsdag 1 augustus om 20:00 uur zullen makers van TRANS magazine tijdens het programma TransTalents van de TransPride, dieper ingaan op de tot standkoming van het tijdschrift. Iedereen is welkom!

De TransPride vindt tot en met vrijdag 4 augustus plaats in The Generator, Mauritskade 57 (Oosterpark) te Amsterdam.